Nieuws

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

 

Richtlijnen voor bezoekers

Gewone spitssnuitdolfijn op het strand van Wenduine, 7 augustus 2020 (© Stijn Ameye)
11/08/2020

Zeldzame spitssnuitdolfijn strandt levend in Nieuwpoort, dag later dood in Wenduine

post by
Kelle Moreau

Op donderdag 6 augustus raakte een gewone spitssnuitdolfijn in de problemen ter hoogte van het Oosterstaketsel van Nieuwpoort. Het onfortuinlijke dier kon met wat moeite weer naar open zee worden begeleid, maar de overlevingskansen werden laag ingeschat.

Comparison of the skeleton of Primoptynx poliotaurus next to that of the extant snowy owl (Bubo scandiacus) (c) Sven Tränkner & Gerald Mayr
28/07/2020

Uil ontdekt die 55 miljoen jaar geleden als een havik joeg

post by
Siska Van Parys

Paleontologen hebben een grote uil beschreven die zo’n 55 miljoen jaar geleden middelgrote zoogdieren verschalkte met zijn poten en klauwen. ‘Uilen doden vandaag met hun bek’, zegt paleontoloog Thierry Smith (KBIN), die het goed bewaarde skelet uit Wyoming (VS) mee bestudeerde.

Lake Manyara Workshop met alle betrokken partijen © KBIN/CEBioS
16/07/2020

Verzoenen van bevolking en biodiversiteit van het Manyarameer, Tanzania

post by
Kelle Moreau

Het stroomgebied van het Manyarameer is een biodiversiteitshotspot die ook economisch belangrijk is voor de lokale voedselvoorziening en het toerisme.

x
15/07/2020

Hoe digitaliseer je natuurwetenschappelijke collecties?

post by
Reinout Verbeke

Onderzoekers van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen en het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika hebben een handboek klaar over hoe je natuurwetenschappelijke collecties digitaliseert. En dat kan op spreekwoordelijk vijftig manieren, en in vijftig tinten.

Het schavertje (Stenobothrus stigmaticus), een van de acht indicatorsoorten die terug zijn van weggeweest in de Brugse heide. (Foto: Gilles San Martin, Wikimedia Commons)
14/07/2020

Heidegebied beheren brengt sprinkhanen terug

post by
Reinout Verbeke

In de heide rond Brugge hoor je weer meer sprinkhanen. Hun comeback betekent dat het herstellen van heidegebieden loont.

Pagina's

Abonneren op Royal belgian Institute for natural Sciences News
Go to top