Nieuws

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

 

Richtlijnen voor bezoekers

Comparison of the skeleton of Primoptynx poliotauros next to that of the extant snowy owl (Bubo scandiacus) (c) Sven Tränkner & Gerald Mayr
28/07/2020

Uil ontdekt die 55 miljoen jaar geleden als een havik joeg

post by
Siska Van Parys

Paleontologen hebben een grote uil beschreven die zo’n 55 miljoen jaar geleden middelgrote zoogdieren verschalkte met zijn poten en klauwen. ‘Uilen doden vandaag met hun bek’, zegt paleontoloog Thierry Smith (KBIN), die het goed bewaarde skelet uit Wyoming (VS) mee bestudeerde.

Lake Manyara Workshop met alle betrokken partijen © KBIN/CEBioS
16/07/2020

Verzoenen van bevolking en biodiversiteit van het Manyarameer, Tanzania

post by
Kelle Moreau

Het stroomgebied van het Manyarameer is een biodiversiteitshotspot die ook economisch belangrijk is voor de lokale voedselvoorziening en het toerisme.

x
15/07/2020

Hoe digitaliseer je natuurwetenschappelijke collecties?

post by
Reinout Verbeke

Onderzoekers van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen en het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika hebben een handboek klaar over hoe je natuurwetenschappelijke collecties digitaliseert. En dat kan op spreekwoordelijk vijftig manieren, en in vijftig tinten.

Het schavertje (Stenobothrus stigmaticus), een van de acht indicatorsoorten die terug zijn van weggeweest in de Brugse heide. (Foto: Gilles San Martin, Wikimedia Commons)
14/07/2020

Heidegebied beheren brengt sprinkhanen terug

post by
Reinout Verbeke

In de heide rond Brugge hoor je weer meer sprinkhanen. Hun comeback betekent dat het herstellen van heidegebieden loont.

Het Kustwacht-vliegtuig boven zee. © KBIN/BMM
14/07/2020

Kustwachtvliegtuig controleert voortaan ook de stikstofuitstoot van schepen op zee

post by
Kelle Moreau

De Belgische Kustwacht zet verder in op de internationale strijd tegen luchtvervuiling boven zee met behulp van de zogenaamde ‘sniffer’-sensor.

Pagina's

Abonneren op Royal belgian Institute for natural Sciences News
Go to top